Luo työhakemuksesi
Täytä tietosi, valitse mallipohja ja lataa työhakemuksesi – vain minuuteissa.
Kuinka se toimii
Käyttäjäarvostelut
4,0 / 5
Perustuu 8 arvosteluun
Sami
Helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla on nopeaa tehdä erottuva CV.
Janina
Työkalun käyttö on helppo oppia, tarjoaa kattavasto ominaisuuksia työnhaun avuksi.
Jukka
Kätevä palvelu ja hyödylliset työkalut uuden työpaikan hakuun. Suosittelen kaikille tutuille!
Emma
Lyömätön työkalu joukosta erottuvien ansioluetteloiden ja hakemusten tekoon!
Sami
Helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla on nopeaa tehdä erottuva CV.
Usein kysyttyjä kysymyksiä työhakemuksista
Työhakemus on kirje, joka on osoitettu suoraan tietylle työnantajalle ja tiettyyn työtehtävään. Työhakemuksessa annetaan perustelut sille, miksi juuri sinä ansaitsisit saada hakemasi työpaikan.
Työhakemus on eri asia kuin CV eli ansioluettelo. Ne ovat paitsi erillisiä dokumentteja, myös kuvaavat eri asioita. CV:tä voi ajatella yleiskatsauksena omaan taustaan, kun taas hakemuskirjeessä kerrotaan yksityiskohtaisesti omasta työhön liittyvästä osaamisesta ja usein myös motivaatiosta.
Tärkeintä hyvässä työhakemuksessa on se, että hakemus on räätälöity haettua työtä varten. Pelkkä vanhan hakemuskirjeen otsikon ja yhteystietojen päivittäminen ei kuitenkaan riitä. Jokaisessa työhakemuksessa tulisi keskittyä vain ja ainoastaan niihin asioihin, joilla on kyseisen työtehtävän ja työantajan kannalta merkitystä – ja tehdä tämä vielä mahdollisimman konkreettisesti tyhjiä korulauseita välttäen.
Hyvä työhakemus vastaa siihen kysymykseen, miksi sinä olisit paras valinta työhön, mutta kertoo myös, miksi haluat päästä juuri kyseiseen työtehtävään. Tämän perustelemisessa auttaa, jos perehdyt työpaikkaan ennen hakemuksen lähettämistä. Näkyvä taustatyö on samalla osoitus sitoutumisesta, jota työantajat arvostavat hakijoissa.
Työhakemuksen rakenteessa kannattaa kiinnittää huomiota ennen kaikkea helppolukuisuuteen. On parempi käyttää lyhyitä kuin liian pitkiä tekstikappaleita ja asiat on hyvä ilmaista tärkeysjärjestyksessä. Rakenne voi kuitenkin vaihdella hakijan ja haetun työn mukaan – vastavalmistuneen voi olla järkevää kertoa motivaatiostaan jo hakemuskirjeen alkupuolella, kun taas kokeneella konkarilla työhön liittyvä kokemus voi olla ensisijaisempi tieto.
Kaikissa hakemuskirjeissä kannattaa kiinnittää huomiota eritoten hakemuksen alkuun ja loppuun. Hyvä ensivaikutelma syntyy, kun puhuttelet työnantajaa nimeltä sekä esittelet itsesi napakasti yhdellä lauseella. Vahvaan loppuun puolestaan sisältyy usein toive yhteydenotosta ja ystävälliset terveiset.
Palvelumme avulla voit luoda itsellesi vakuuttavan hakemuskirjeen helposti ja nopeasti. Voit aloittaa valitsemalla hakemuksellesi mallipohjan. Monipuolisista malleistamme löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen tyyliin ja ammattiin.
Tämän jälkeen sinun ei tarvitse kuin täyttää tietosi valitsemaasi pohjaan. Voit myös muokata hakemuskirjeen rakennetta ja ilmettä, ja näet kaikki tekemäsi muutokset välittömästi. Kun hakemus on valmis, voit ladata sen itsellesi ja muokata sitä tarvittaessa myöhemmin.
Onko jokin epäselvää? Katso täydellinen FAQ
Lataa täydellinen työhakemuksesi
Kirjoita hakemuskirje ohjatusti helppokäyttöisellä työkalullamme.