Työhakemusmallit

Vakuuta työnantajat hienosti suunnitellulla hakemuskirjeellä.

Kuinka valita paras työhakemuksen malli

Työhakemuksen tehtävä on saada työnantaja niin vakuuttuneeksi taustastasi, että saat kutsun työhaastatteluun. Tämän tavoittelussa hyvin kirjoitettu hakemusteksti on luonnollisestikin ratkaiseva tekijä. Tärkeää on kuitenkin myös se, miltä työhakemus näyttää.

Jos visuaalinen suunnittelu ei ole erikoisalaasi, kannattaa hakemuskirjeen laatimiseen hyödyntää työhakemusmallia. Käyttämällä mallipohjaa varmistat nämä kaksi asiaa:

  1. Hakemuskirjeesi antaa hyvän ensivaikutelman.
  2. Tarvittavat tiedot on esitetty selkeästi, jotta vaikutelma säilyy hyvänä hakemuksen loppuun asti.

Työhakemuspohjia on paljon erilaisia, ja syystä: virastotyöhön ei nimittäin kannata hakea samannäköisellä hakemuksella kuin nuorekkaaseen start up -yritykseen. Näin ollen paras hakemuskirjeen malli vaihtelee sen mukaan, millaista työtä olet hakemassa ja millaiselle työnantajalle hakemus on osoitettu.

Toisaalta sellainen hakemuskirje, joka on työtehtävään sopiva mutta samalla hieman epätavanomainen, voi olla keino erottua muista hakijoista. Jos olet esimerkiksi hakemassa työpaikkaa kaupan alan yrityksestä, jonka brändi perustuu yhteen tai kahteen pääväriin, voi samojen sävyjen hyödyntäminen omassa hakemuksessa olla nappiosuma.

Työhakemusmallien käyttäminen ei tarkoita sitä, että hakemuksesi ei voisi olla itsesi näköinen. Vaihtoehtoja kannattaakin vertailla myös siitä näkökulmasta, mikä pohja miellyttää omaa silmääsi. Hakemuksen visuaalinen ilme voi nimittäin olla työnantajalle merkki kiinnostavasta persoonastasi ja työhön sopivasta asenteestasi.

Hyvä hakemuskirje sopii visuaalisesti yhteen ansioluettelon kanssa. Meiltä löydät hakemusmallien lisäksi myös CV-mallipohjia, joilla varmistat, että annat tulevalle työnantajallesi parhaan mahdollisen kokonaisvaikutelman.

Millainen työhakemuksen ulkoasun ja rakenteen tulisi olla

Helppolukuisuus on työhakemuksessa erityisen tärkeää. Työnhakija on vahvoilla, kun hakemuskirjeessä on kerrottu kaikki olennainen ja esitetty se loogisesti ja selkeästi. Millainen hakemuksen ulkoasun ja rakenteen sitten tulisi olla? Ei ole olemassa yksiselitteisesti parasta työhakemuksen mallia, mutta seuraavaksi kerromme muutaman hyödyllisen vinkin!

Voit aloittaa pohtimalla, kuinka virallinen hakemasi työ on. Onko työpaikkailmoitus kuivan asiallinen, vai haetko kenties organisaatioon, jonka nettisivut vilisevät pilke silmäkulmassa tehtyä sisältöä? Jos työpaikan imago on jotakin tältä väliltä, voit myös kysyä itseltäsi, millainen työhakemuksen ulkoasu kuvastaisi parhaiten taustaasi. Onko itselläsi esimerkiksi sosiaalisen median tilejä, joiden olisi hyvä olla työhakemuksessa näkyvällä paikalla, vai haluatko työnantajan keskittyvän mieluummin leipätekstissä kuvattuihin vahvuuksiisi?

Hakemuskirjeessä asiat on aina hyvä ilmaista tärkeysjärjestyksessä. Tätä varten kannattaa lukea työpaikkailmoitus huolella ja kiinnittää huomiota seuraavaan:

  • Mitkä ovat tärkeimmät vaatimukset työtehtävän kannalta?
  • Mitkä taidot ovat puolestaan plussaa ja voidaan käsitellä jäljempänä?

On hyvä myös miettiä omaa tilannettasi. Vastavalmistuneen saattaa olla järkevää kertoa motivaatiostaan jo hakemuskirjeen alkupuolella, kun taas kokeneella konkarilla työhön liittyvä kokemus voi olla ensisijaisempi tieto.

Sivuillamme on kattava valikoima ulkoasultaan erilaisia työhakemuspohjia. Niiden joukosta löydät takuulla itsellesi hyvän työhakemusmallin, oli hakemasi paikka millainen tahansa. Samalla varmistat, että hakemuskirjeen rakenne on toimiva: malleissamme on valmiit osiot, joiden järjestystä voi muokata helposti tarpeen mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä työhakemusmalleista

Onko jokin epäselvää? Katso täydellinen FAQ

Kirjoita vakuuttava työhakemus

Hanki unelmatyösi modernin hakemuspohjan avulla

Luo hakemuskirjeesi